Tuesday, March 8, 2011

Mawi :)

today aku cam blur2 sikit..maklumlah..masuk2 ofis je aku tengok mawi tengah duk kat HR.
aku tanye wat menda die kat situ, dia kata nak gi lapor diri kat JPM.
wah..mencinyer...aku tak suke2!!!!
tak suke mawi blah gi jbtn lain..aku suke mawi ada kat sini..sebab...
mawi best....
haha..die punya aset berbentuk bantal air yg kalau dicucuk nnti dia menggelitat2..
tuhan dah bagi aku 2 tahun 3 bulan duduk bekerja bersama mawi and now aku kene terima mawi akan tinggalkan aku untuk ke tempat lain. bukanlah tinggalkan terus..tapi at least kami (sekalian makhlok di MSWP) terasa kepergianya..
well ..as everybody know, mawi is a big brutal babeh..eh.slh tulis.
mawi atau nama sebenarnya Mohd Nasmawi bin Nasarudin berasal dari Sg Besar Selangor telah dibesarkan dan disekolahkan di High School Muar, dengan kelulusan Diploma Sains Kesetiausahaan, Mawi mengorak langkah menjadi seorang PA di Mahkamah ini untuk hampir 3 tahun.  

seorang yang baik hati, kadang2 seorang yang jiwang. (mampus aku kene tempeleng ni kang) mawi sangat disenangi rakan2 kerana sikapnya yang easy going dan mudah mesra. dia tak memilih dalam berkawan, sangat mudah bercakap dengan beliau. cakap apa saja dengan beliau, korang akan rasa seronok untuk teruskan perbualan yang seterusnya.. 
di samping otaknya yang kadang2 mereng ke kanan ( lebih kepada kebaikan ) dia suka membantu sesiapa yang dalam kesusahan. contohnya ketika tayar motor kak zila pancit, dia lah yg tolong tengokkan kak zila bawak motor tu gi kedai sambil naik motor duduk kebelakang2 sebab tayar depan yang lembik kan..(tolong lar juga tu kan...) 
mawi juga tak kedekut , sangat baik hati ketika berbelanja..contohnya kalau aku nangis2 datang kat die cakap aku kempunan nak karoke, itu malam juga dia akan bawak aku gi karoke..asalkan aku gembira..
hahaha...bukan sebab aku dengan dia adalah hubungan gundek dengan mak ayam ok, dia akan cuba buat org disekelilingnya gembira...walaupun pada dasarnya dia terluka..dia ok saja asalkan org lain gembira.
sungguh bertuah sape yang memiliki dirinya.

aset yang dimiliki berupa sebiji kereta kuda berkuasa kuda 2500kps (eh..betul ke unitnye ni, sebatlah) 
mawi juga merupakan perempit sejati di seantero Gombak. hahaha...sangat degil ketika menunggang, walaupun pernah tergolek depan budak sekolah yang sedang menunggu bas, itu tak mematahkan semangat mawi untuk terus merempit menaiki kaldai belaannya yang kacak bergaya itu.

kehadiran dirinya kini di mana2 majlis ekslusif telah mengundang kontroversi. 
eh.slh ini ayat kat media malaya ni.sori. slh paste.
kegilaan mawi terhadap sukan lumba kereta, dan dunia permotoran telah menyebabkan beliau sanggup menghabiskan masa sepetang bersama my fiance di pameran kereta di PWTC.walaupun pada awalnya aku agak jeles dengan kepergian beliau ke sana bersama si dear, tapi akhirnya aku redha sajalah. nak buat cane kan..
kalau ku ikut aku yang bosan nanti :)

mawi sukar dijangka. 
itu ayat yang paling tepat untuk aku menginterprestasikan dirinya (abaikan maksud, pentingkan bunyi saja)
kalau petang ni kau telefon , beliau sedang menyiram pokok bunga, janganlah kau terkejut kalau malam kau telefon dia sedang makan durian di Raub atau di Bentong....itu memang port beliau kalau buhsan2..
tak  dapat dijangka kehendak dan kemahuannya, peminum Kopi O tegar ini sangat mudah beralih lokasi.
kejap2 di sini , kejap2 di sana..kejap di Gombak , kejap di Wangsa Maju, jap kang Segambut :P eh..ok2..tak2...tade2..
beliau tak kurus..jadi beliau ialah ge.....(ah..sebut sndirilah heh) 
tapi beliau tak membataskan pergerakan beliau hanya kerana title bantal air itu, beliau aktif bersukan..contohnya gulingkan rim basikal, galah panjang, dan macam2 lagi sukan2 kampung.
tak pernah rasa malu, mawi sangat suka mencuba benda2 baru dalam hidupnya.
hidupkan api rokok guna dua lighter , itu kemahiran beliau yang jarang2 aku jumpe pada orang lain.
sampai peguam kat tempat kami pon turut respect kepada beliau..nak tau cane?? 
kene tanye mawi..stylo siot..macam cowboy..

berbicara tentang soal hati dan perasaan, ternyata mawi masih lagi dengan pendirian, tidak mahu terikat dengan mana2 artis. 
hep! ape lah slh paste lagi.
hahahahaha...
cerita tentang hati dan perasaan , mawi akui beliau kini intim dengan seseorang. tapi  masih terlalu awal untuk beliau umumkan siapa gerangan bunga / kumbang yang bertandang di hatinya..
lihat saja wallpaper hpnya..pasti kalian terkejut :) eh..eh...ape lagi...tanyelah mawi :P
(gua stdby nak lari ni..kang jap lagi kene debik dek mawi )
mengakui sukar menerima cinta baru setelah dikecewakan suatu ketika dahulu, mawi lebih senang mendiamkan diri ketika ditanya tentang ciri2 wanita yang menjadi pilihannya..beliau menetapkan semua itu kepada takdir. mari kita sama2 doakan dirinya bahagia dgn pilihannya.

air yang tenang jgn disangka tiada buaya, dalam keceraiaan  yang ada pada dirinya, kadangkala teselit juga duka lara si budak degil ini.  siapa sangka budak degil ini kalau bersikap serius tak ubah macam cikgu sekolah nak belasah budak yang pecahkan cermin kereta cikgu tu.  sangat bengis .  tapi, kemarahannya tidak berpanjangan, mawi sangat mudah memaafkan orang dan tak mudah merajuk apatah lagi terasa hati. 
disebabkan sikapnya yang disenangi ramai, dia telah disalahertikan dengan ....oh ok. tak mau citer sal ni lagi :P
cukup sekadar ini bibliografi mawi, kendian hari aku apdet lagi :)
sape pon mawi, dia tetap berada di hati setiap insan yang mengenali dirinya :) 
semoga mawi berjaya di tempat barunya :)

miss mawi so much, ouh..kejinyer perangai..nak kawin nk rindu  lelaki lain pulak. tapi my fiance pon rindu die juga..abis sume benda dia tak mau makan, die kate tak best mawi tade..
dah sudah......
adoi...

11 comments :

PuPeL said...

ceh! ayat kalah wartawan wanita..ehem2 ni majalah wanita ke? hahahha
sian kau kene berpisah dengan mawi yang gendeng ni he!

p/s: cukup la sekali aku naek moto dan sekali naek keta gan dye..mampos tak layan..rasa nyawa dah masuk syurga je

Hustler said...

Kak Longgg!!!! Hakhakhakahk... giler aku terharu... banyak ko sekodeng aku kan?? terkejut aku... hakahkahak.. sumer mmg kena batang idong... tapi3!!!! ko saje jerk kan mengundang kontroversi?? cis!! hakhakhakahk... giler ramai yang tanyer aku pasal wallpaper dowl~~

Miss Tasantek said...

aku cipta kan khas untuk mawi..sori lah lagu bekgaoun ni cam tak kene je kan..susah nak tukar lagu..

masz : hahahaha...mestilah :) aku belajar dari majalah la ni :) rajin membaca jambatan ke MPH :)

~wardizawani~ said...

nasib aku jauh..klu tak,aku pun nk skodeng gak wallpaper hp ko mawi..

Fady Dyhah said...

sha...paling aku x lupa nek kete sama2 dgn ko...mawi bwkk... then g karok....aku xkn lupa....mawi dtg nanti kwen aku kt pilah....

Fatieya Rose said...

ouh siapakah gerangan gades buat si budak degil tu??? hahahaaha
kak nt sms tieya taw sape....hahahaa
abg mawi..nanti tia report kat mak abg yg abg curang ngn tia...
hahahahahha
*statement nk good2 jek..hahaaa*

Miss Tasantek said...

tiya : ehem. wallpaper die kan ade pic...
ouh...cantiknyer...:P

Miss Tasantek said...

madi : ehem. baru ari tu kata nak tunang..hari ni dah nak kawin pulak :P
hahaha.aaku dah tanya cik sharkri...
aku dah tau dah..

Miss Tasantek said...

mama wani : ehem.tu baru aku nampak..belum betul2 aku skodeng hp die..lau tak abislah..semua pn ak tengok :)

tat!n said...

mawi world,hoho.tian ko kne tgl kt die.g la ikot. ;p

Fady Dyhah said...

2 la aku x sanka...ingt kn family die ms ko tdo umah ak nk tentu kn tarikh , tibe2 trus nk kwen... nanti aku jmput ko...

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.