Monday, October 25, 2010

bahana jimba tak hengat :(

bersuka2 dengan si Dia..
*tengok tajuk mesti semua nk tau apa yang berlaku kan*
salam kawan2 sekalian alam ...
(lorh..kawan lak sekalian alam, ade ke kwnnyer tu???)
bedal lar..
k, today aku nk citer sikit tentang pesan org tua2 "jangan telalu suka nnti menangis"
pesan org tua ni ade kebenarannya, dulu2 time aku kecik2 kalau aku suke sangat dapat perbuli akak aku, aku akan ketawa terbahak2, then datang ibu giant (eheh..mak aku lar tu ) mempulas telinga aku..then die penampaq sifu sikit kt mulut aku yg ketawa tak henti2 tu, 
hah..maka terjadilah jeritan sekalian alam.....menangis banting2 diri di lantai sambil menjerit2 panggil ayah aku....(gua bekap besar beb, bapak gua selalu bekap dalam apa jua keadaan )
bila aku terlalu gembira dapat tawaran belajar kat PPD, masa tu aku happy sgt smpai tekinja2 , then lepas tu aku  menangis sebab terfikir aku bakal tinggalkan mak and abah aku serta adik2 aku kt kg ...
(aku tak penah duduk asama k, mane aku tau rasa camne tinggal jauh dari mak bapak)
sukanya sekejap je kot then sampai seminggu MSK tu aku dok menangis...thanks to nad, die selalu tolong aku insafi diri bahawa PPD tu tempat belajar, dan aku harus kuat menempuh idup berjauhan dengan family..
sob..sob..sob...(;_;) sedih beb...

arh..dah lar...tutup citer sal tu...
back to the hole, (aisey...salah lagi)
back to the story, aku nk citer sikit lar padahnya aku bergembira tak hengat semalam (ahad, 24.10.2010) aku telah ditimpa sakit ajaib yang mana sakit ini akan menjadikan korang semua seolah2 berada di era 80an, zaman2 kumpulan Medicine, Search, BPR sedang up..
(up = popular)
kenapa ????? kenapa aku cakap cam tu????
sebab...aku ni dah rupa cam penyanyi rock yg hensem u know...
suara aku ni dah macam Search nyanyi lagu fantasia bulan madu ..
giler hebat...ini kalau aku nyanyi lagu ulik mayang mau terbang semua burung merpati ,
togel tade bulu...
aku dah penat hari ini nak jelaskan kat org , aku ni jadi cam ni sebab Mawi..
hah..makhkluk berbadan bulat dan seperti bantal air inilah punca aku jadi cam ni...
ni lah makhlok bernama mawi 
hah..korang tengok ape yg die pegang tu???
itulah menatang yg menyebabkan aku serak cam skang ni..
siot tol...org guna buat menyanyi..tapi mawi sumbat benda tu dlm mulut aku...
mau tak serak...
ni kalau aku gi kat BPA ade ke org nk caye aku punye citer ni???
susah nyer nk cayakan org kan mawi ni jahat...
die saje je ni pose menawan..sebenarnye die ni jahat cam hensem! hahaha...

hahahaha...uhuk uhuk uhuk...(batuk lagi)
ehem2...k lar aku dah malas nk kutuk mawi ni lagi sebab tiap kali aku kutuk die je..aku makan tak kenyang..
die ada bela saka korang tau tak ...(nah..kutuk lagi)
ok stop..tak mau citer sal mawi lagi lar...
aiya..
my dear dedicated kan lagu "relaku pujuk" 



berbalik pada pesan org tua2...kalau berhibur jgn suka sangat nnti menangis...
hah ni lar bukti aku suka sangat semalam, mlm tadi aku tido tak lena sebab aku batuk2 tak benti2...
hahaha..tahniah lar kat aku.....
so moral of the story, kalau dah tau suara tak sedap jangan menyanyi lama2... =D

tasa dilamun serak , 
25.10.2010 
2.36 ptg
MRS 5

1 comment :

susuegoodday. said...

suare tasha sedaplarh.....b0le masuk akademi fantasia..dulu da jadi poly idol...

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.