Tuesday, October 19, 2010

Selamat Ulangtahun Bekerja Miss Tasantek!

hari ni, 19.10.2010 genap 2 tahun aku berkhidmat sebagai kakitangan awam dengan post Setiausaha Pejabat (jawatan Pembantu Tadbir Kesetiausahaan dijumudkan) 
erm..dah genap 2 tahun kan aku jadi kuli  setiausaha kt ofis ni...tapi syukur alhamdulillah aku dikurniakan bos yg sgt baik hati, dan memahami masalah pekerja, tapi..itu pun setelah aku ditukarkan sebanyak 5 kali sepanjang setahun yang lalu..
penat aku kesana ke sini membawa kotak2 berisi coklat dan mainan barang2 aku, kejap turun bawah tanah, kejap naik atas bumbung, last sekali aku tesangkut kt tingkat 1 ni..tak turun, tak ke atas..duk tengah2..
uuuhhhhh!!! (-__-")

skang ni aku dah boleh bergembira dengan rutin harian aku ..
pagi je before gi keje aku kene bersiap macam nak gi makan malam dengan putera hensem, maklumlah berdepan dgn org ramai kan..mestilah nk glamour ( pegi mmpus org yg kate aku tak hensem) 
make up dlm kete :)
setelah bersiap-siap seperti artis..aku perlu segera menyiapkan jadual kes untuk hari itu, setakat hari itu, 
kemudian aku kene masuk sidang bicara, untuk taip setiap patah perkataan yang pihak2 keluarkan dari mulut mereka, hahaha....kalau yg lelaki itu hensem, aku akan pura2 senyum smbil taip..kalau muke cam pecah umah, erm...paling bangsat pon aku akan jeling je..miahahaha...
then after selesai bicara aku kene masukkan rekod penghakiman dalam sistem dan nota ketarangan yang aku taip bejela2 tadi aku kene masukkan dalam fail untuk bos aku semak dan sahkan.
lalalalalala....
setelah abis semua itu aku buat, aku akan ke dewan mawi and odah untuk berjimba2...
tepat kul 12.30 tgh hari, masa untuk aku MAKAN!!! 

menu bila ada duit lebih :P
lepas makan aku mula lar ..
santai kan??? ats fail pon boleh!
best kan jadi aku ni???
hensem je aku tido atas fail betimbun tu..
pe de hal... tido tu lagi baik dari mengular..dah mengantuk..tidolah...
tapi agak2 ar..jgn ko bedal tido dari pagi smpai petang..tu memang nk tempah memo disiplin dari bos..
tepat je jam 5 petang...
aku dah bersiap2 nk blik, tak leh tunggu lambat sikit nnti jalan jem!

begitulah ada nya cerita aku selama 2 tahun ni berkhidmat..
tapi aku percaya, kalau kite keje ikhlas, kite rasa duit gaji tu lambat je nk abis..
tapi kalau kite keje main2, penuhi aktiviti tidak befaedah ketika bekerja, tu yg duit selalu abis tanpa sedar..
tak caye..cube cek dlm dompet korang..ade tak duit lagi..lau ade..alhamdulillah..
kalau tade...lu pikirlah sendiri!

tasa hensem ,
19/10/2010
3.25 petang


2 comments :

PuPeL said...

bak sikit duit kau

susuegoodday. said...

heeee..c0mel je..makan sedap2 ea bile ade wet lebih?..hihi...samelarh kite....tahniah tasantek...dah 2 tahun da keje...kn..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.