Friday, March 11, 2011

ini hari last

dear fwens...
hari ni ialah hari last aku keja...
pandang semua orang , aku layan senyum je..sebab aku sebenarnye...bedebar tahap gaban.
lagi berdebar2 bila orang salam dengan aku, then wish taniah, congrats..semoga berkekalan...
ouh....giler nyer perasaan ni..
bedebar2 beb.
kalau korang leh rasa apa yg aku rasa ni..nak je aku transfer perasaan ni..
aku tak coOl ok.tak sama sekali pada waktu2 ni.
sangat nebes.
pagi tadi aku drive gi keje kan, aku melayan perasaan...
smbil layan perasaan tu kan, aku berfikir2...
hari ni hari last kan aku pegi keje sensorang..
pasni ...
aku akan pergi keje dengan MY BF. eh.slh. suami lah :P

pasni..
aku tak leh bangun lambat lagi..aku kene kejutkan suami

pasni ..
tak leh makan megi lagi..aku kene masakkan nasi untuk suami

pasni
aku tak leh malas2 lipat kain lagi ..aku kene lipatkan baju suami

pasni
aku tak leh meroyan , jejerit kat umah cam rumah tu aku yang punya , sebab aku kene perasaan dan hati suami

pasni
aku tak leh nk kuar jenjalan dengan mawi  lagi..sebab aku kene jaga batas pergaulan, aku dah ada suami

pasni
aku tak leh nak suka2 belanja duit aku cam aku mampu beli segala..sebab aku kene ada izin dari suami..

banyak nyer pasni...pasni..
tapi lepas dari tu..
aku akan jadi..

isteri yang bahagia sebab dapat bangun solat subuh dengan suami..

isteri yang ceria sebab semua kerja2 rumah dibantu suami..

isteri yang gembira sebab makan bersama2 suami..

isteri yang solehah sebab semua benda aku buat dengan kerelaan dan keredhaan suami..

tapi..
sebelum semua ni aku mampu kecapi..
aku kene bersedia..
memikul satu lagi tanggungjawab dan amanah Allah pada aku..
semoga aku mampu memikul tanggungjawab ini dengan jayanya.

ceh ceh ceh..
meluat2 lak korang baca kan..ok.sila muntah.
hahahaha...

kepada semua kawan2 yang baca entri ni, terutama sekali ani, adah , madi, dan para gundek kesayangan, thanks eh..doakan aku selamat melaluinya ya..
miss you all..love u all!
muah.

6 comments :

heart tamimi said...

nk cuti da erk?weeding ble?next week ea? tahniah taw..jd istri org xbuley nakal2 da..heE~
semoga berkekalan ke akhir hayat! aminnn~

aness said...

wah..bestnyer sya..tp sgt berdebar kn..huhu,..nk tambah debar la.."selamat Pengantin Baru"..hihi

Miss Tasantek said...

heart tamimi : hehehehe...nak kawin dah..19.3.2011 ni..

Miss Tasantek said...

aness : aish..jangan lah..takut ni...

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

tasa giler...baru kau tau...hek hek hek...

Fady Dyhah said...

sha..aku doa kan semua nya selamat... aku doa kan agar dikau bahagia di samping family mu t'syg...
pe2 pun slmt pengantin baru.....

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.