Tuesday, October 4, 2011

raudhah pulang dan kami lega.

sambung dari entry semalam.
lepas aku dapat mesej dari si Miza menyatakan Raudhah dah pulang, dan aku terduduk kelegaan...
suami suruh aku berehat sebentar ...baring kejap...dan yang paling aku tak percaya bila suami tiarapkan diri dan melepaskan keluhan paling besar. 

"huuuuuuhhhhhhh.....leganya....leganya...leganya..."

lega betul dia bila dengar Raudhah dah balik.
lepas lega sikit baru aku mesej si Mawi. 
tak lama lepas tu, empunya badan yang hilang ni telefon aku.
betalu2 soalan aku. macam mercun menujah2 ke langit. then barulah si raudhah ni bagi tau..

"sha jangan risau k, aku tak pape lah. aku ok. tadi hp aku tetinggal kat ofis...aku patah balik ambik hp kat ofis. hp aku abis bateri pulak. "

"kau patah balik amik kat ofis tu pukul berapa??? aku orang last tak nampak pon kau??"
" dalam kul 7 lebih macam tu lah "

"abis tu kenapa orang telefon kejap2 dapat kejap2 off??"

"hp aku bateri die low. lepas tu mati terus. bas lambat.aku tunggu lama. dah lah jangan risau k. aku ok. "


moral of the story, 

belilah hp kedua. at least hp cikai ye kawan2. in case kalau terjadi apa2 kat korang, seperti situasi si Raudhah ni tadelah korang mati kutu nak tepon mak kat umah..apa2 pon ..kalau aku kat situasi Raudhah pon aku tak tau nak tuju mana. nak cari public ada pulak kat KL ni public phone yang berfungsi kan..
mujur dia selamat....
thanks lah kat Mawi yang sudi turun ke Senawang menyelusuri highway untuk melihat kalau2 ada bas tebalik atau bas eksiden....sorilah aku lambat inform. kikiki..
so aku and miza dah pakat nak geletek Raudhah sebagai balasan. hahaha.....

4 comments :

Hustler said...

Adoi.... Camtu kekdahnyer.. Hahahahaha... Aku pikir lau ada la bas2 terbalik ke ape ke kan?? Giler negatif kan?? hahahahaha

Puan Fady said...

sha... btl2... hp biasa2 je... cam nokia 1280 tu (cm aku pakai skrg ni) bateri tahan 3- 4 hari x perlu cas....InsyaAllah....tp kena ada dua hp, dua no.... (hihihi)

kpd odd.... nasib bek aku x g cari kt kwsn tmn melati tau...ada gak pndg2 kete ko tu...take care kwsn kat situ... lama nak tunggu bus SKS kat situ odd...

degiltapicomel said...

aku yg bace pun turut xsenang duduk dibuatnye..he3...apepun memasing kene sentiase bhati2 dimane jue...

Miss Tasantek said...

tulah korang..pengajarannya ialah ..sentiasa make sure bateri hp penuh dan mampu bertahan sehingga kita selamat sampai di rumah..
tak pun stdby hp kedua..
benda2 ni nampak simple, tapi kalau dah terjadi apa2...
memang parah..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.