Thursday, October 13, 2011

yeay! cukup sepoloh :)

ok. petang ni aku dah siap kira pegerakan baby aku . dah cukup sepoloh :)
semalam aku gi kinik. and..misi kata aku dah kena start kire baby movement kat chart dalam buku pink tu :)
hari ni aku kira lah..misi kata cukup sepoloh benti kira. catatkan waktunya :) eheheh..

menurut laporan misi semalam, aku sihat. HB aku cantik 11.6....syukur amat.. berat aku 47.5kg :) misi kata takpe. even last month 45, naik 1.8kg after deduct percentage baby, die kata ok je :) ekceli aku seram gak kalau2 kena tempah tiket percutian ke Klinik Presint 9 untuk minum air gula kan..tapi alhamdulillah..misi kata aku sihat. syukur sangat...
jantung baby 144 :) misi kata normal tapi agak aktif si kecil ini. 
sesi consultation, misi ketawakan aku sebab aku kata aku baca dalam baby centre ada cakap pasal baby sendawa dalam perut..die gelakkan aku sakan. ahahahahah.....tah mana tah aku ada baca masa tu...tapi tak ingat kat entry yang mana..

sekarang ni aku rasa susah sikit nak bergerak laju...kadang2 tu aku kena pegang bawah perut aku , tampung perut aku yang mengeras dikerjakan dek baby ni..
tadi masa rehat aku duduk minum dengan acik cleaner kat ofis aku ni, die cerita pengalaman die preggy..kebetulan die cerita tu semua similar je dengan aku. hahaha..die kata kalau mengandung baby lelaki kita akan sentiasa rasa pegerakan die lebih aktif di sebelah kanan perut kita. and baby kerap menggeliat dan buat perut kita jadi keras dan bersegi2..hahahahaha.....
tengoklah keluar kang baby apa, sebab....ramai yang buat tafsiran ni. tapi instinct aku kuat mengatakan dia ialah.. ehehehehe...:) 

sayangku si manja yang dikasihi..
membesarlah kamu dengan sihat di dalam rahim ini..
akan ku cuba menunaikan segala tanggungjawabku sementelah kamu lahir nanti..
jadilah anak yang soleh, berakhlak mulia dan membanggakan kami ..
insya allah...akan ku cuba menjadi ibumu yang terbaik sehingga kita dipisahkan oleh takdirNya

3 comments :

Mama Gee said...

Alhamdulillah....:)
kadang2 kita leka buat kerja lupa nk kira pergerakkan baby tu...

semoga baby yg lahir nnti sihat dan aktif...anak ni biar dia aktif, lasak, jgn pasif je..tak bagus tu..

Miss Tasantek said...

mama gee :) ni baru2 eksaited lah mama..nnti dah lama2..ouh...tak tertanda kot :) kikiki...

hopefully die sehat di dalam sana :)

eda_ej said...

kire jangan tak kire.. tunggu ur turn plak pas ni.. hehehhe..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.