Thursday, November 17, 2011

batuk. adoi ai.

mane tah dapat penyakit ni. tau2 bangun pagi tekak dah sakit. perit. dah 2 hari gini. last2 ini hari aku punya suara macam tam spider.
terus feeling2 nak nyanyi lagu kita satu (ost cinta elysa) kat dalam court. 
lepas semua kes selesai, bos dah gi bilik dia, afiq pon dah blah, aku nyanyi sorang2 dalam court. 
'kita telah ditakdir bersama..untuk hidup di dunia...
malam siang kita jadi 1...' 
aku dah tak heran lah kalau boss aku dengar suara aku dari bilik die. gua tensi. tensi tau. tensi sebab ramai orang cerai. hahahaha..org nak cerai aku yg tensi. kah kah kah....

ouh ya..
tadi pagi, masa tengah jalankan sebutan / bicara, boss tiba2 nak mintak take 5. biasanya bos kalau mintak take 5 ni time dah kul 11 lebih ke..ni  baru jalan bape kes dah stop 5 minit. ish..
then tiba2 je afiq amik semua fail atas meja yang belum dipanggil bawak masuk bilik boss aku. 
aku ingatkan boss nak sorting balik fail tu mana yang die nak sebut and panggil dlu , mana yang die nak sebut kendian kan..tapi salah lah tafsiran aku.
masa aku nak gi toilet aku ikut shortcut bilik bos, then bos gitau aku, 

boss : tasha, saya rasa panas betul lah duk kat ateh nu..telinga saya bedesing ...mata dok mengantok...
aku : lah..ekon rosak ke??
boss : bukan. saya rasa lain macam lah.
aku : hah?? boss, ada unsur mistik kah ini??
boss : tak tau nak kata la..takpa ar..saya p solat sat. sat gi kita mula balik.

aku dengar je boss cakap cam ni, terus rasa tak sedap hati. ye lah..aku carry baby kan..benda2 tak elok ni suka kat baby. ah..takut lah..gi toilet kencing laju2...then masuk ofis duk tenangkan diri. 

bila mula kes semula, aku rasa biasa je...alhamdulillah tade rasa pelik2 plak.
kalau kat ofis lama dulu kadang2 ada garam kat koridor ofis, serpihan2 kemenyan ...kadang2 tu bau kemenyan tak pasal2..hahaha..tapi itu kat ofis lama..kat sini baru ini yang terjadi. 

aku tak suka nak terlalu percaya dan tak suka juga terlalu takbur kata tak percaya. in the middle.

2 comments :

Hustler said...

HAhahahaha... ko tak jumpe lagik bungkusan kuning kat belakang tandas lelaki tuh, yang tangganyer boleh gi kantin bibi... Hahaha.. haku amik, trus pam dalam lobang tandas.. cis... Khurafat tol la deme2 nih..

eda_ej said...

huhuhu.. kalau tak pecaye mende tu mmg ade.. tapi kalau nak pecaye bulat2 pon tak bley gak.. tengah2 udah le ye.. hehehhe..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.