Thursday, June 27, 2013

Petua nak cantik macam ....

Assalamualaikum.

hah. tajuk mengujakan kalau kaki try product baca ni.

hahaha.

Alhamdulillah setakat hari ni bila orang jumpa aku tanya apa aku pakai tanpa selindung2 aku akan cakap apa product aku pakai and apa foundation aku gunakan. takde tipu2 atau tiada keuntungan di sebalik apa yang aku promot kan pada kawan2. i share, i care, i sell :)

Semalam aku ke rumah pengasuh wafiy yang lama di KL since taska wafiy ditutup sementara dek kerana jerebu, aku decide nak tumpangkan wafiy di rumah pengasuh lama di Jln Duta KL.
petang semalam, aku ambil wafiy, salam2 dengan Kak Ina ( pengasuh wafiy) , berborak2 tentang perkembangan terbaru. Kak Ina tanya aku, apa product aku pakai sampai kulit muka aku kelihatan licin dan flawless...

mula2 aku segan juga nak share. bukan kedekut tau. tapi segan... aku tak jenis amik pic muka tepek kat instag berkoyan2 everyday....jadi jarang2 orang tengok muka aku gak nye kan.

nak tau aku pakai apa?

ak pakai SF BEAUTY set Kulit Normal :) + Foundation Stick Giffarine Code FS32.

Ni set trial SF Beauty (seperti yang aku gunakan.)
ni koleksi foundation stick Giffarine salah satunya code colour FS 32. 

untuk SF Beauty tu aku dah gunakan hampir setahun. alhamdulillah...setakat ni muka memang bersih dari noda. eceh. jerawat ada juga timbul kat idung tapi cepat mati bila aku sapu krim malam dia.
ouh ya... product ni simple cuma ada 3 barang. krim siang , malam dan sabun.
mula2 gunakan memang aku pakai 3 barang ni setiap hari, tapi bila dah nampak hasilnya , kulit dah mula cerah, aku kurangkan pemakaian krim malam.. bila ada ruam2 sikit kat muka ke kat idung ke, aku sapu krim malam tu. Insya Allah gatal2 tu ilang :)

untuk foundation stick tu aku gunakan setiap kali nak gi keje. Berdasarkan pengalaman aku, foundation stick ni tahan sepanjang hari kalau kau setakat duduk dalam aircond menaip surat macam aku memang tahanlah. kalau kau bekerja sebagai buruh kontrak aku tak jamin ia kekal :)

so far aku pakai tak berminyak. lepas pakai foundation ni aku pakai compact powder seperti biasa apply eyeshadow , eyeliner dan sebagainya seperti biasa.

lepas aku terangkan pada Kak Ina, terus kak Ina setuju beli product ni. ha..nampak tak pemainan dia? keh keh keh..

dari segi pemakanan pulak aku memang kurangkan makanan2 fast food. banyak minum air barli. aha...aku tak suka air kosong. air kosong tu buat perut aku jadi kembung. so aku suka campurkan sedikit kordial bali dalam air kosong aku then aku minum seperti biasa. barulah tak kembung. cish. mind set seperti apakah ini..

ni time aku gi wedding kawan baik aku time keje kilang dlu :) hahaha..sama tak ?
ni nak gi wedding ex bf aku budak Tongkang Pechah
ni time nak gi wedding kawan induksi kat Seremban :)
berminat?
PM aku ;) heheh..leave comment je lah :)

7 comments :

Hustler said...

Kalau muke lobang2 macam mak nih camne nokss?? Risau mak tgk... kadang2 mak rasa cam ada ulat menghuni lubang2 tuh malam2.... wuwuwwuw.....

Miss Tasantek said...

bleh je pakai product tu. tade masalah...krim malam die tu boleh guna untuk kecutkan jerawat..

Pupel Liyana2 said...

kkm dah kuarkan kenyataan SF produk yang berbahaya kan?

miss tee said...

kaklong, kulitmu mmg cantik...hehe :D
Aiyop comment hustler nie wat den golak jo..

Miss Tasantek said...

pupel liyana :)
erm..tapi setelah aku pakai produk ni, tade plak aku rasa kulit pedih2, kemerah2an ke, tebakar ke, aku penah tetinggal krim ni masa aku balik kampung, 4 hari aku tak pakai krim ni, alhamdulillah ok lah. erm..pilihan kat tangan kita.

miss tee :)
hai kau pon apa kurangnya...licin juga ;)

eda_ej said...

wahh.. harus la nak cantek di hari raye kan.. bape minggu pakai baru nampak kesan cun ni??

Miss Tasantek said...

kak eda ;)
sha pakai 3 minggu baru nampak kesan. ada yang pakai 2 minggu dah bleh nampak. depends on penerimaan kulit mka seseorang :) kalau tebal lagi muka ni lagi sebulan lah baru nampak gamaknya..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.