Thursday, December 16, 2010

lawatan 5S di MOF..

hye u ollss...selamat sejahtera buat semua :)
have a nice day ya kalian :) 
gini dong, aku punya kantor ada urusan lawatan di Ministry of Finance di Putrajaya , makanya sebagai seorang pekerja sukses dan cemerlang aku tercalon untuk pergi ke kantor mereka..
waduh2...*angel loh arek ngomong koyok indon ki *(ini bahasa jawa tulen :) )
dah lar tebelit lidah aku nk berlakon cakap indon ni, 
nnti abis sume org aku sembur ckp indon , 
hahahaha...baiklah aku sambung cerita aku eh.
sepatutnya lawatan itu bermula pada pukul 10 pagi, memandangkan aku sekang ni dah bertukar kerakyatan bermastautin di Putrajaya, secara automatiknya aku dengan sifat kemalasan tahap ke 4 ni, aku pon bercadang nk  bangun pagi lewat sikit dan terus bersiap2 nak gi MOF je..tak payah lar rushing2 gi ofis seperti kebiasaannya kan...
k lar , dari malam tadi aku dok fikir baju ape aku nak pakai la, nak sarung kasut macam mana lah, nak pegi pukul berape lah..mcam2 lagi lah yang aku fikirkan sehingga lah aku terlelap...
aku tersedar bila bunyi jam aku yang bunyi cam hanjeng tesepit ekor tu, 
(bateri dah nak abis ) tet! tet! tet! ...hadoi haih....
bukak mate, tengok baru pukul 5 pagi...cish...rasa menyumpah je..
( actually 5'clock is my time to wake up every week days )
dah larh aku pon matikan jam tu dah sambung melelapkan mata dengan harapan kul 6.30 nnti nak bangun and solat...ZzZzZzz...(-_-)
sedar2 je, 
hah! amik kau nyah!!!!
9.24 pagi..
biru , ijau muke aku...
terasa cam aku dah terkena renjatan elektrik lak....
terus berlari lompat dari katil ke lantai, cari baju dlm almari, cari iron , cari towel, mandi laju2, dan bersiap2 nk gi MOF...cish..
kuang ajaq tol mata ni...aku nk lelap kejap je..boleh lak die bantai lelap lama2 , 
dia bagi aku masa sengah jam ja nak besiap.....
aku drive dah macam ape dah...
padahal presint 5 je nak ke presint 2 tu bukan jauh pon....hahaha....
smpai2 je afiq gemuk boOps tu amik aku kt lobby...
warh..syg budak gemuk tu lebih lah!!! hahahahahahaha....
sedang dok meeting tu aku aim je kuih depan aku ni...
sebab aku memang lapar gila babeng...
die bagi je lampu ijau suh jamah, aku dah tak jamah dah..dah 2 biji aku telan tanpa sedar..
tu tak sedar tu..lau sedar..mau kuih orang sebelah pon aku cekik...
elok je aku bercadang2 nak rembat kuih yang telebih sebelah aku ni, leader lawatan tu dah suh begerak ke zon2 5S, miahahahaha...kempunan aku nak sebat karipap tuH!!!!!
sedang aku berjalan2 lawat sambil cuci mata kan, oPsss..sorry terjujur lak , 
aku sakan dok curik2 idea2 mereka ni kan,..tibe2 aku terperasan seseorang....
ni dia ...


hahaha....inilah dia......
cik eima sis.. best friend si Dalie Yanti and Suhaila..
hohoho...
tak sangke aku deh...tejumpa mak cik ni kat sini..
betuah kau lau keje kat putrajaya ni...dengan suasana bangunan yang cantik, persekitaran yang ceria..tade lah macam aku ni ha.....dah la org dtg sini org bermasalah..dengan aku2 sekali bermasalah...
hahaha..bangunan pon bangunan zaman jepun potong kepala...
adoi ai..bila lah nk blah bangunan baru ni..
air cond tade lak tu ...
ouh..sila bayangkan macam  mana aku boleh berada di pejabat ala2 muzium perang ni???

k lah dah puas aku berjalan2, we all di jamu makan and then balik..
pstt...aku sempat rembat beg goodies 2 biji...
sorilah aku memang pantang nampak sebinier terbiar ni..laju je tangan aku nak collect...lalalalalala...
kul 1.30petang we all pon gerak balik...then now..aku dah kat ofis lah menaip blog ni ..
k lar aku nak masuk court ni, ada bicara kes fasakh ni..
aku harap aku tak tido macam semalam...hahahaha...

selamber, suka2, sengih2, sengal2 dan sentiasa amal ,
tasa :)

4 comments :

sue. said...

heheheheh...lame xjumpe u0ls..

tat!n said...

giang btol ko snyum sbelah ema,hihihi

**sHiKinn** said...

comelnya blog awk..simple dn menarik..sy nk buat mcm ni tp tak panai..ehee

Miss Tasantek said...

cik sue : heheh...peram lame sikit barulah terasa rindu :)
tatin :ghiang gumbira :)
shikin : boleh..cube pelan2..mesti boleh, chaiyok2!

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.