Tuesday, April 5, 2011

mengenalinya..itu anugerah.

hye u sume....hari ni aku ceritakan bagaiman aku menjalani hidup untuk 2 minggu 3 hari menjadi seorang isteri..
selepas beberapa hari menjadi isteri seseorang ni, aku belajar banyak benda baru. banyak sangat benda yang aku tak tau tentang suami aku.(sebab aku tak duduk serumah sebelum kahwin, so taktau lar gaye suami aku cane kan..) WoOps..sori yg terasa tu .
kalau sebelum ni aku bajet aku dah kenal suami aku almost 100 percent lah weh. tapi ..sebenarnye..tidak..
there 's a lot bout him yg aku tak tau rupenyer.. what a beautiful life...
aku ingat dulu si suami hanyalah manusia pemalas tahap dewa yang dilahirkan semula ke dunia sebab malas sangat pada kehidupan lampaunyer. eh.tak2. mampus kene panah petir nanti. 
tapi..sebenarnye.suami aku tu rajin lah. die rajin tolong aku..die rajin tolong basuh , sidai kain baju and lipatkan sekali .. 
well ..org2 yang dah lama kawin mesti akan cakap, "eleh.tu baru kawin..boleh la..sok lusa dah anak 4..tade nyer.." 
ape pon cerita org2 ini, aku tak amik pusing. sebab aku ingin menikmati setiap detik yang suami abiskan dgn aku sepanjang tempoh perkahwinan kami. 

kalau dulu aku nk makan ke tak makan ke, aku punye perut aku tak amik kisah sangat..skang..bila aku teringat suami aku tak makan lagi, cecepat aku bergegas ke dapur  dan masakkan apa2 yang ada untuk dia....aku rasa bertanggungjawab atas perut dia. hahahaha...

kalau dulu aku nk bangun kul bape time ujung minggu, aku punye suke lah..tapi skang..bila aku terjaga je waktu subuh, aku tengok lampu toilet terpasang.. erm..suami dah bangun dlu nk semayang subuh...

kalau dlu aku nak sepahkan rumah ke, tak nak sapu umah sampai seminggu ke...aku pejam mata je kalau tepijak abuk..tapi skang...bila aku tengok rumah berabuk je..laju je tangan aku capai penyapu , mop and baldi...suami aku sapu..aku mop lantai :)

kadang2 aku kesian tengok suami..dia seakan2 macam terpaksa je amik hati aku....bila aku tanya die penat ke tak..die cakap, "tak lar..abg suke tolong ayang."
mungkin jauh di sudut hatinya die agak penat tapi die pendamkan sebab sayang kan aku..
manelah aku tau kan..
pernah aku ternampak suami terlelap mata temankan aku tengok citer industan, tapi bila aku tegur die ckap tade lar die mungkin telelap je..dia cuba2 nak segarkan mata dia..tapi..lepas beberapa minit tu aku dengar dah die berdengkur kencang ..sah! die penat sebenarnye. tapi tak nak ngaku . aish..syg ni...

bila aku pandang suami aku tido..aku rasa sayu hati..
sekarang ni...aku bukan lagi milik keluarga aku..aku dah jadi isteri dia..semuanya di bahu dia..
kalau aku jahat, aku degil, aku kuang aja, aku biadap, ...semuanya akan ada kat bahu dia untuk dia tanggung.  bila kenangkan begitu..terus insaf. 

aku harap, suami akan terus memimpin aku menjadi isteri yang baik, dialah penghulu hati aku. aku harap sangat dia akan terus menjadi yg pertama di hati aku. menjalani hari2 yang ada bersamanya, selamanya dengan dia..

i love u syg. 

semoga mahligai ini kekal hingga ke akhirnya..miss you mawi.eh.slh2.


19 comments :

cendawanpink said...

tasa..
nah lagu utk ko..
aku kompem ko tacing..
hahaa..
aku lom layak dpt lagu ni lg..
kui3.. :P

http://www.4shared.com/audio/Tx9lMpR4/Kopratasa_-_Permata_Untuk_Iste.htm

kunun2 b/p si suami..hehee..

PuPeL said...

besh tawen an!.. aku so happy pas kawen..paling tak leh blah sakit sikit je tapi dijaga macam aku ni nak mati esok..patutlah orang dulu2 suruh kawen cepat2 hehehe..

cik-af said...

sodih plak n3 ko ni la sha. sob sob sob. makkkk nak kwennnn

Caza c BoOlat said...

aah tasha..slagi kite x tngl serumah dgn dia...kite xkn tau kekurangan dan kelebihan dia...besyukur kepada allah cz kurniakan suami yg terbaik untuk kita.. enjoy ur life fren..once u make mstake...it wll not return again...hargai masa brsama suami tsyg...usaha utk jd isteri yg trbaik.insyaallah.

Miss Tasantek said...

credit to nad d pink lover :)
eh thanks eh..aku terharu dengar lagu tu :)

Miss Tasantek said...

masz : haha...tu yg paling penting! macam puteri :)

Miss Tasantek said...

cik A-F : hey2..jangan sedih2...happylah..happylah (muke cam nak nangis ni)

Miss Tasantek said...

bulat : ) aiya cik manja..pempuan manyak cantik..
eh..slh masuk lagu bekgaun.
ehehehe...
insya allah lat..aku cuba menjadi isteri yang baik. cuba ni..
ko nampak tak muke aku bersungguh2???

Cik Puan Bunga said...

Jiwang. Padan muka kau. Selalu kutuk aku jiwang, baru kau tau erti jiwang sebenar!

*lantas duduk tepi tingkap nyanyi lagu Scoin*

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

Bagus2...tahniah ye....

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

Bagus2...tahniah ye....

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

Bagus2...tahniah ye....

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

Bagus2...tahniah ye....

Fady Dyhah said...

hahaha sha...t'bek...

Miss Tasantek said...

@CPB : eleh..dulu aku tak tau..now aku dah tau...boleh lah joint kau nyanyi lagu scoin smbil potong kuku.

Miss Tasantek said...

seha : ehehehehe...thanks seha.weh petua kau bagi tu aku amalkan lah. kau tulis kat blog tu..cium ubun2 tu..ehehehe..

Miss Tasantek said...

madihaa ahahahahaha... : oit.jap lagi kau lah rasa.ehem. anak?? nantilah dlu :P

getting trouble with my name said...

mcm besh jek kawen...ade org teman n jage setiap masa..
huhuhu nk kawen gak..heheehe tp takde calon lagik..huhu
kak carikkan tuk tia :P

tat!n said...

tasa,bile nk upload pic kawen ni.alaaa,nk tgk yg bju putih biru tu.. ^__^

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.