Thursday, June 2, 2011

perlukan uniform baru. tak terlalu awal ke?

lately baju kurung aku sume dah tak boleh kancing lah kainnyer.  kalau boleh kancing pon kejap je. nanti lepas kau melantak bfast, dah kena bukak zip tu. kalau setakat tak leh kancing tu takpe  la juga. ini tak boleh zip sampai atas. kalau zip juga, mati tak bernafas aku. arh...terasa nak beli baju lain. tapi kang beli2 banyak lak bajuk kat almari tak terpakai.. seluar tido aku pon dah tak boleh pakai kebanyakkannya. semua ketat kat perut. boxer bunga2 aku pon dah tak boleh pakai. kalau pakai kene lorotkan bawah perut baru selesa. dah rupa cam ape tu tasa?? 
mujur kebaya bandung aku sempat pakai sabtu lepas. tu pon sib baik kain die besar skit auntie tu buat. kalau kain normal memang tak leh kancing dah. 
perlukan dana ni nak beli baju baru. ada sesape nak sedekahkan sekeping dua baju maternity?? tapi untuk saiz akulah kan. kalau saiz CPB tu mau lah aku pakai jadi jubah. kih kih kih. (i am short, really short)
suar kecik pon dah banyak yang kena tukar lah. semua yang low cut dah banyak yang teselit kat celah tut. kah kah kah...
ari tu aku pakai inner sebab aku nak pakai kemeja putih kan. tapi inner aku tu banyak kali aku betulkan sebab dia tejungkit ke atas je. betulkan nanti tejungkit. betulkan nanti tejungkit. 
suar jeans yang dulu aku pakai agak longgar, skang kalu pakai dah ngam2.sikit jam lagi tak muat lah gamaknyer peah. adoi ai.
tapi takpe lah kan. at least aku dapat rasa perkembangan yang normal terhadap perut aku :) tade lah risau kan :)
tak terlalu awal ke kalau aku beli baju yang ala2 modern mom tu?? awal tak ?? awal tak???

4 comments :

Cik Puan Bunga said...

Pakai jek la. Asalkan kau selesa. Tapi macam awal lagi jugak ni. Aku dulu 6 bulan baru pakai. kehkeh. naseb ah kain kancing separuh jek, asalkan bj boleh pakai lagi sudah. huhu!

Miss Tasantek said...

agaknyer dulu aku kurus sangat kan. smpai kain aku ni berukuran 24cm je. skang ukur lilit aku dah 28cm. aku selesa lagi pakai baju kurung tapi kain nyer tu congklang ar kan.

norzie said...

ko j kot rasa mcm tu tasa. org lain tgk ok j. HEHE. kalu ko da xselesa ape tunggu lagi soping la sehelai dua.

degiltapicomel said...

kasian kamoo tasa...he3..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.