Friday, July 22, 2011

ini semua perluke ???

tadi aku pegi bilik suami, tengok2 suami tengah siapkan name tag untuk urusetia bagi kursus persediaan peguam untuk esok. aku bagi beberapa pandangan pada suami and kami berdiskusi tentang tag itu (nampak kan aku tade keje?? kikiki..well...aku kan PA makan gaji buta as somebody told to everyone..)

aku tengok tray in suami penuh dengan bil celcom, 
"bill ape ni yg?"
"bill broadband.."
"sape guna broadband???"
"erm..pegawai and hakim"

dengan muke keriut2 aku tanya lagi,

"perlu ke broadband ni?? nak akses ape ?? bukan ke line esyariah kalau tade line jabatan tak leh akses?? kenapa nak ada broadband? nak link dengan jabatan mana2 ke ?? kenape tak guna line ofis je?? ada ke mana2 bilik yang tade lagi line tenet??" 

suami yang dari tadi tengah potong2 name tag urusetia terus pandang aku. kalau tadi dia jawab sambil fokus buat keje, kali ni die renung dalam2 anak mata aku. aku dah rasa nak lari blah dah. rilek dulu..dan suami jawab..

"syg, abang ada peluang nak amik broadband ni tapi abang tak nak, sebab abang rasa abang masih mampu beli sendiri broadband dan guna secara peribadi tanpa perlu fikirkan untuk apa broadband ni, atas urusan apa dan sebagainya." 

aku tediam and aku cuma tekebil2 dengan jawapan suami aku. aku rasa dia tak jawab soalan aku atau dia sedang bagi aku satu jawapan dalam bentuk kiasan?? ouh. aku tiba2 rasa nak lempang2 je muka sendiri. kenapa lah banyak tanya tadi..adoi.
lepas balik ke tempat duduk aku dan termenung seketika till now aku masih lagi berfikir..
suami yang penuh misterious macam suami aku ni jarang bercakap, sekali dia bersuara tebelit otak aku nak fikir...

nota pelempang : 
ada orang gaji beribu, pangkat lebih besar dari aku, pon masih harapkan pen cikai kat stor. aku yang gaji tak seberapa ( ini gaji dengan living cost kat KL ok) boleh je beli pen pilotGt. baru bape hengget pon..abis beli lah ink refill, tak perlu nak memekak2 pen kat stor tak boleh guna..hahahaha...dah senang nak lagi senang.

4 comments :

~najwa~ said...

kekadang bila dah menulis byk, kehabisan dakwat.... memang ke kaunter klinik la mintak pen free, haha.. melambak office bg, tp xde org guna, buat rosak je **heheh, alasan ;)

Hustler said...

Gua kenal tuh beliau yang memekak2 biler pen da abis kat stor.. hahahha.... adess... pening la... lu belum lagik dengar org gaji 30K sebulan, bil air, bil api, bil tipon (henpon), bil tipon umah, minyak keter, smart tag, sumer support. Dah?? gaji ape bikin eh??

Miss Tasantek said...

kak najwa :) kami stok terhad.nk minta pon kena ada alasan munasabah. sedih. sume pon cut cost :(

hustler :) perlu ke semua tu eh??? aku rasa cam geram je kalau kita tak dapat bonus. aku nak hentak2 kaki depan ofis zila lah. :P

tat!n said...

tu lah,dh senang lagi nk senang.
gaji dh besar,sume kmudahan dpt.sume pun bleh claim.yg gaji ciput cm kite ni?ape pun tak bleh!hohoh.mmg x luak la gaji dorang mawi kan..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.