Wednesday, July 27, 2011

pening.

sejak dari Isnin aku rasa tak sedap badan. kepala aku sakit. aku jumpa doktor and memang tekanan darah aku sedikit rendah. doktor suruh aku banyak berehat sebab aku mungkin akan pitam kalau tak betul2 cukup rehat. aku rasa dada aku sesak skang ni. ofis aku panas. aku rasa tak selesa.

semalam aku MC. aku duduk umah dan aku abiskan masa di rumah dengan mengemas rumah. kalau kat umah aku sakit kepala pon aku mampu buat keje.Semalam aku boleh memasak and lipat kain yang dah berminggu2 aku tak lipat. kepala sakit ni. tapi masih lagi kuat nak buat keje. bila di  ofis aku tak boleh nak buat pape melainkan menghitung waktu nak balik rumah. aku mengidap sindrom tak suka ofis sejak mengandung ni. dlu masa aku awal mengandung tak suka masuk court. bila masuk je pening and rasa mual+ loya. nampak tak betapa aku malas nak gi keje sampai muntah2. :P
skang ni aku tak suka ofis aku plak. tempat duduk aku lah especially. aku tak tau kenapa. aku rasa semak je semua benda atas meja ni. tapi aku kena lawan perasaan tu.
hari ni masuk2 ofis bahang panas dah terasa..aku rasa dada aku laju je berdegup jantung ni. aku rasa nak pitam. tapi aku cepat2 duduk. and take a deep breath...

jalan2 gi tempat suami, ada plak staff promot kuih raya, ape lagi aku pon gasaklah tunjuk katalog kat suami and bagi tester. ok suami sangat suka chocodamia ( biskut ni memang mables rasanya) 
tapi mujurlah biskut tu dapat lagi 2 minggu nak raya. kalau dapat minggu depan , insya allah lah sebelum raya abis dilanyak dek suami. die mane boleh tengok benda sedap simpan lama2. 

mari kita sambung baca blog ibu preggy yang gojes. kak najwa masih lagi tunggu time bersalin. aku lak yang tak sabar2 nak tau. eh?

5 comments :

farahfatihah said...

hohohho siannyer kamu tasa..xper lah bertahan je sampai bby kuar ek

cendawanpink said...

tasa : wahhh,mcm2 dugaan ibu mgandong..aku lak cemane lah nnti ekk..huhuu..:D
ko xde ngidam2 ke dokk?

eda_ej said...

bebanyak rehat ok.. =D

Miss Tasantek said...

Farahfatiah :) hehe..thanks ...

nanad :) mengidam sangat tu tade lah. cuma kalau teringat nak makan aku cam teliur je.

kak eda :) thanks kak :)

Cik Nina said...

bestnye sha duk 1 ofis ngn suami :)

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.