Tuesday, August 23, 2011

kalau boleh aku nak sepak laju2 sambil makan eskim.

hari ni aku agak kekabut sikit sebab bos dapat komplen dari JKSM tentang satu surat aduan client. siot ah client tu. masuk ni dah bape kali tah die dok antar surat komplen. sikit2 komplen. aku bukanlah kekabut apa kan, cuma aku kesian ah kat bos aku sebab die kena hentam dengan client tu. sedangkan client tu yang memang barwah. menci aku. so sebagai pekerja dedikasi lagi cemerlang taun depan aim APC (mata ke atas tangan di bahu) aku pon nak tolong bos aku selesaikan kes ni.


dari tadi aku karang ayat nak jawab balik surat komplen tu. tebalik2 ayat aku. ok, bukan senang nak jawab komplen dalam bahasa formal ye. kalau setakat kau nak hambur kata2 berunsur makian memang kacang weh. tapi ini kena tulis baik2, ayat kena sopan2 perh...cabaran weh. cabaran.

time ni aku teringat cikgu Ainon dengan Cikgu Normah. dua2 ni cikgu bahasa Melayu aku time skolah menengah. aisey..cikgu yang memberi kesan ah sampai BM aku dapat A. tapi..tu dulu...6 tahun lepas weh. skang ni aku nak tulis pon kekabut. ayat nak kena matured ni. cish.

client ni memang masalah . aku dah tak tahan ah adap surat komplen die. berderet2 surat die antar kat jabatan aku. kalau boleh aku sepak die laju2 sambil makan eskrim...

nota sesepak : ni lah contoh orang yang selalu bersangka buruk dengan orang lain. benda kecik pon panjang2kan. cuba jadi orang tu positif sikit. manjang nak komplen je meh lah keje sini. baru kau tau.

3 comments :

Hustler said...

Lau dapat kat haku, kompom aku potosetet surat tuh banyak2, aku tampal kat sudut 5S. pastu kat luo opis tuh, aku tampal kat bahagian saman tampalan dengan tiap muke surat aduan beliau tuh.... haa... puass!!!

eda_ej said...

sambil makan eskrem tu yang tak tahan.. bunyik cam sangat menyelerakan bagi ibu2 yang mengandong dan berpuase nih.. hehhehheh... =D

nurawanees said...

ish..xelokla asyik dok komplen2 jek..xde aper yg perfect kt atas muka bumi nie...,

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.