Monday, November 14, 2011

abang bangun lah!

ok, cabaran betul lah kalau kejut suami tapi die buat pekak je. 
dah berapa hari ni suami susah betul dikejut.
*suami dah bagi kebenaran aku aplod citer ni. takut nnti ada orang kata aku citer aib suami plak*

Sabtu pagi, aku bangun Subuh, aku tengok suami masih tido, aku bersiap untuk solat dlu, before aku gi bilik solat aku kejut suami, aku nampak dah riak2 die nak bangun , dah teguling2...aku berlalu tinggalkan suami kat bilik utama..

lepas solat aku masuk bilik aku tengok suami begumpal dengan teddy and berselimut lagi....
ouh..suami..sengaja nak cari pasal dengan aku. 
aku cium2 suami aku penuh rakus sampai die tekejut. then die terus duduk ...

suami : " tekejut abang ingatkan sape nak rogol abang tadi" 

aku : *mata tekebil2 * (rogol??? please...kalau dgn rupa suami yang baru bangun tido + peluk teddy, tade orang nak rogol de..taklalu  kot..)

lepas kejut suami dengan cara romantik maniac, aku pon sambung tido, 
aku boleh termimpi gempa bumi...

masa tu aku rasa aku sedang tido, dan tiba2 aku rasa rumah aku condong , aku kejut suami suruh bangun tapi die tak mahu bangun,dalam rasa kecondongan tu aku kuatkan diri bangun dan tengok ke tingkap, kenapa rumah aku cam pokok nak tombang je ni, then bila selak langsir, aku tengok air tasik putrajaya dah begulung2 tinggi kale hitam nak menghempas tepian, angin kencang, awan gelap...
aku goncang2 suami aku suruh bangun, tapi die still mendiamkan diri...
aku pangku kepala suami, aku goncang2 badan dia, aku berdoa Allah selamatkan anak aku dan suami aku...

*tup!*

dah tesedar.

bedebar2 jantung aku..bepeluh2 muka aku...aku tengok jam dah kul 10 pagi. masya allah...
aku kejut suami aku, pastu dalam dalam suami mamai2 tu aku ceritakan mimpi ngeri aku. then suami ketawakan aku. die kata aku pengaruh tv...sebab selalu suami suka bukak channel kat astro tu, Mega Disaster.

keesokan harinya...aku nak kejut suami semayang subuh lagi, macam biasa die tegolek2 dlu atas katil..beguling2 dengan teddy2 dia...
aku geram, aku jerit ...

aku : "abang...gempa bumi..bangun bang..." 

suami tekejut dengar suara aku terus bangun. 

suami: "ingatkan raksasa mana lah tadi"

raksasa die kata aku???

8 comments :

Puan Fady said...

hah? ko digelar raksasa ?? dasat mimpi ko tu....
kikiki

Miss Tasantek said...

Puan Fady : memang ah.kongasam abg mee kau..hahaha....kang kau betul2 jadi raksasa rogol die baru tau.

Hustler said...

Raksasa ada airbag kat perot.. HAhahahaha!!!!

NUR FASEHA BINTI IBRAHIM said...

ahahah..bengong punye azmi adakah ko nak rogol...akakakakak...ketawa anak aku bace

Lovely Fieyza said...

haha.. lawak la korang nih.. tak pasal2 die pgl kau raksasa.. tp panggil la ape pun..janji die bangun.. hahaha..

eda_ej said...

hahahhah.. lawak la.. =D

degiltapicomel said...

tula tasa , pengaruh tv la ko ni..ckp aku kan, kan da terkena...len kali b4 tido, tengok cite aaron aziz, baru la mimpi romantic sikit..ha3..

Miss Tasantek said...

hustler : baby plastik :)

faseha : anak aku pon mungkin x percaya kalau aku yg nak rogol bapak die..aku dirogol sehingga mengandung ade lah :P

fiza : letih aku hari2 nak kena belakon jadi raksasa baru bangun :)

kak eda :) hahahahaha...adakah abang ejai penah berklakuan begini ketika akak preggy???

Sasa sayang :) kau...kau lah yang punya pasal ni..

 
This Template Was Made & Design With Love By AisyaDoodles . All Right Reserved To Me.